De sfeer van je huis wordt beïnvloed door de kleur van de kozijnen en voordeur. Donkergroen is traditioneel terwijl veel dorpen een vaste kleur kennen als wit of crème. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden veel groter ook dankzij het gebruik van kunststof kozijnen. Zo kies je de kleur die het beste past bij je huis, interieur en eigen gevoel: van elegante blauwtinten tot warm rood, van natuurlijk tot eigenzinnig.

De voordelen van Renolit folie

De basiskleuren van kunststof kozijnen zijn wit en crème. Je favoriete kleur wordt gecreëerd door een Renolit folie over het originele kozijn te leggen. Deze dunne filmlaag is krasbestendig en langdurig bestand tegen verkleuring. De folie van Renolit is verkrijgbaar met zichtbare houtnerfstructuur. Zo combineer je de charme van hout met de extreme duurzaamheid van kunststof kozijnen, vanzelfsprekend in kleuren die perfect zijn aangebracht.

Laat u inspireren... door de tijdloze en blijvend mooie kleuren

Ongevoelig voor verkleuring

In principe bestaan kunststof kozijnen uit twee tinten: wit, vergelijkbaar met RAL 9010, en crème,RAL 9001 bij benadering. Andere kleuren ontstaan door een filmlaag over de basis te leggen. Deze laag is krasbestendig en ongevoelig voor verkleuring. Uw kozijn behoudt dus zijn uitstraling en waarde. Een andere techniek, veelal gebruikt voor projectmatige werken, is co-extrusie. Bij dit proces wordt de kleurlaag met het profiel versmolten. ALKU heeft een breed palet aan standaardkleuren, ook in houtnerfdessin. Meer kleuren zijn op aanvraag verkrijgbaar.